Senatorul USR Arad, medicul Adrian Wiener, spune că a acceptat să preia coordonarea Secției de Boli Infecțioase Adulți COVID-19, aflată în clădirea fostului spital TBC, pentru că acum medicina este o vocație, iar acum este nevoie de implicare.

„Am decis să accept responsabilitatea de medic coordonator al Spitalului COVID din Grădişte – Arad. Trecem prin momente grele. Dar trebuie să trecem împreună, punând umărul, asumându-ne cu toţii câte un rol. Niciodată nu am depins mai mult unii de alţii. O voi face onest, transparent şi responsabil; aşa cum am făcut totul în viaţă. Şi da, va fi bine”, a scris Adrian Wiener pe contul său de Facebook.

Ascultă aici declarația completă a senatorului USR, medicul Adrian Wiener.

Pe 3 aprilie, senatorul anunţa că s-a întors cu jumătate de normă la activitatea sa din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), unde a fost şi director până în 2016, pentru a ajuta în contextul pandemiei.

Wiener, medic primar de medicină internă, preciza la momentul respectiv că a decis să îşi ajute colegii din spitalul arădean, unde mai multe cadre medicale au demisionat, altele au intrat în concediu medical, iar 24 au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.