Arad: AUDIO Spitalul de Boli Infecțioase Adulți Arad, construit cu fonduri europene în valoare de 1,8 milioane euro. Contractul a fost semnat

Contractul de finanțare pentru construirea Spitalului de Boli Infecțioase Adulți a fost semnat, a anunțat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

„Continuăm investițiile fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate publică din Arad. Secția de Boli Infecțioase Adulți va fi modernizată complet, printr-o investiție de peste 4,5 milioane de euro, din care aducem 1,8 milioane de euro din fonduri europene, iar diferența o acoperim din bugetul Consiliului Județean Arad. Acum, după semnarea contractului și de către Ministerul Dezvoltării, putem organiza procedurile pentru atribuirea proiectului tehnic și executarea lucrării. Secția se va construi în incinta actualului Spital Clinic Județean de Urgență Arad”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.
 

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Contractul a fost semnat și de ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan. 

Lucrările ar trebui să fie gata până în 2022.

Proiectul european prin care se construiește noul obiectiv medical al Aradului este realizat în parteneriat, de județul Arad cu Centrul de îngrijire a sănătății – Hódmezővásárhely- Makó, județul Csongrad (Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ – Hódmezővásárhely-Makó), prin Programul Interreg VA România-Ungaria.

Valoarea eligibilă totală a proiectului este de trei milioane de euro, din care județului Arad îi revin 1,8 milioane de euro.

Actualul Spitalul de Boli Infecțioase Adulți funcționează în condiții total improprii într-o clădire din centrul Aradului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.