Arad: AUDIO Succes pentru stațiunea Moneasa, supranumită „Perla Munților Apuseni”. Peste 80 la sută, ocupată în minivacanța de Rusalii. Cei 3 factori ai succesului

Staţiunea montană Moneasa, din județul Arad, s-a bucurat de succes în minivacanţa de Rusalii.

Conform primarului comunei Moneasa, Ioan Nuțu Herbei, peste 80% dintre locurile de cazare au fost ocupate, mult mai multe decât de 1 Mai sau anul trecut de Rusalii, iar staţiunea a avut peste 2.500 de vizitatori, dintrecare jumătate s-au cazat.

„Estimăm un grad de ocupare al locurilor de cazare de peste 80% în minivacanţă, mult mai bine decât în anii trecuţi sau de 1 Mai. Primul motiv este acela că s-au distribuit voucherele de vacanţă, iar mulţi le-au folosit în aceste zile. Mai luăm în considerare şi faptul că după săptămâni lungi de ploi, am avut un weekend însorit şi cald, dar şi prelungit”, a mai declarat primarul comunei Moneasa, Ioan Nuțu Herbei.

Primarul comunei Moneasa, Ioan Nuțu Herbei.

Spre comparaţie, în minivacanţa de 1 Mai, gradul de ocupare a fost de numai 50%, din cauza vremii reci şi ploioase.

Staţiunea Moneasa are aproximativ 1.700 de locuri de cazare în hoteluri, pensiuni, vile şi o tabără pentru copii. În 2018, gradul mediu de ocupare al acestora a crescut la 75%, faţă de 50% în 2017, datorită introducerii tichetelor de vacanţă, conform autorităţilor locale.

Moneasa este apreciată pentru ape termale bicarbonatate, calcice, magnezice şi sodice, considerate benefice în tratamentul afecţiunilor sistemului nervos central şi periferic, sistemului locomotor, pentru tratarea reumatismului şi a unor afecţiuni ginecologice.

Supranumita „Perla Muntilor Apuseni”, staţiunea Moneasa este situată, în Munţii Codru Moma, la peste 100 kilometri de municipiul Arad.