Toate persoanele care ajung cu diverse probleme medicale la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad vor fi testate obligatoriu pentru COVID-19, indiferent dacă prezintă sau nu simptome, iar până la aflarea rezultatelor testelor Covid-19, pacienții sunt internați în secțiile tampon stabilite în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

 

Decizia a fost luată, marți, decătre Consiliul Județean Arad și Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență.

„Consider că este o măsură necesară, chiar dacă depășește prevederile protocoalelor medicale, deoarece dorim să păstrăm Spitalul Clinic Județean de Urgență necontaminat și să excludem posibilitatea ca un pacient asimptomatic, dar infectat să fie trimis pe secții”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Legat de această decizie, coordonatorul Grupului de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență, dr. Gheorghe Domșa a declarat că „am avut cazuri de pacienți care nu prezentau simptome, dar care la testare au ieșit totuși pozitivi. Consider că decizia este foarte bună și doar așa vom putea evita contaminarea altor pacienți internați deja în spital cu alte afecțiuni”.

Județul Arad are în prezent trei aparate de testare care funcționează la capacitate maximă. Până în prezent la nivelul laboratorului de analize al spitalului, în două săptămâni, s-au obținut aproximativ 1000 de rezultate pentru covid – 19. La aceastea se adaugă testele care se efectuează zilnic în laboratorul Direcției de Sănătate Publică.