Arad: AUDIO Trei mega-concerte și parada costumelor populare, pentru a marca Ziua Națională la Arad

Trei concerte vor avea loc la Arad și o mega paradă a portului popular vor avea loc la Arad pentru a marca Ziua Națională a României, la 101 ani de la Marea Unire, au anunțat, miercuri, Centrul Municipal de Cultură și Primpăria Municipiului Arad.

Imagine

29 noiembrie: „Cele trei dive”

Primul concert dedicat Zilei Naționale a României, Gala „Cele trei dive“, va fi organizat în 29 noiembrie 2019, de la ora 19.00, pe scena Palatului Cultural din Arad. Mezzo-soprana Ruxandra Donose și sopranele Teodora Gheorghiu şi Ileana Tonca vor apărea pentru prima dată împreună în această formulă, în cea mai vestică sală de concerte din România, cea de la Palatul Cultural din Arad, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat din Arad, dirijată de Adrian Morar. 

30 noiembrie: Liliana Laichici, Olguța Berbec, Ionuț Fulea, Nicolea Furdui Iancu junior, Nicolae Furdui Iancu senior, Dinu Iancu Sălăjanu

Cel de-al doilea concert este un concert extraordinar de muzică populară, care va putea fi urmărit în 30 noiembrie 2019, în fața Palatului Administrativ, când iubitorii muzicii populare vor avea parte de mai bine de cinci ore de muzică și dans cu artiști din Arad și din alte județe. Invitații serii vor fi Liliana Laichici, Olguța Berbec, Ionuț Fulea, Nicolea Furdui Iancu junior, Nicolae Furdui Iancu senior și Dinu Iancu Sălăjanu.

1 decembrie: Biu Marquetti, Alina Eremia și Horia Brenciu&HB Orchestra

Cea de-al treilea concert dedicat Zilei Naționale este concertul de muzică ușoară care va fi organizat duminică, 1 Decembrie 2019 și care îi care ca protegoniști pe Biu Marquetti, Alina Eremia și Horia Brenciu&HB Orchestra.

Mega-parada în costume populare

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a primarului municipiului Arad, Călin Bibarț. 

Aradul este considerat leagănul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 pentru că aici s-au pregătit evenimentele care și-au pus amprenta asupra istoriei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.