Dacă până acum românii încercau să iasă ilegal din țară, acum încearcă să intre în România tot ilegal, de teama noului coronavirus. Un băiat de 18 ani a fost descoperit decătre polițiștii de frotieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să intre în România ilegal, pe jos, chiar peste câmp.

Băiatul trecuse frontiera și a fost reținut la câteva sute de metri faţă de linia de graniță.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, „acesta a fost oprit la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasa pe jos, la adăpostul vegetaţiei, spre interiorul ţării, fiind condus la sediul Sectorului P.F. Curtici, pentru cercetări. Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţean român, având vârsta de 18 ani. Acesta a declarat că a recurs la această metodă pentru a evita măsura de autoizolare la domiciliu care se instituie faţă de persoanele care se prezintă la intrarea in ţară, în contextul prevenirii efectelor pandemiei Covid-
19”.

„În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

POlițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.