Arad: AUDIO VIDEO Crește numărul elevilor au ajuns la spital după ce în Liceul German a avut loc o acțiune de dezinfecție și deratizare

Crește numărul elevilor de la Liceul German „Adam Muller Guttebrun” din Arad, care au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, după ce în școală a avut loc o acțiune de dezisecție, dezinfecție și derartizare. În același timp, tot liceul este închis în continuare, iar din 2 în 2 ore, femeile de serviciu aduse de la mai multe școli din oraș spală cu apă clădirea, inclusiv pereții.

„50 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad de luni seara până miercuri dimineața. În aceste zile, 21 de copii au fost internați, iar 14 mai sunt în spital și în acest moment. Starea lor este bună, însă medicii preferă să îi țină sub observație în continuare, pentru mai multă siguranță”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

 

Liceul este în continuare tot închis. Autoritățile au mai adus 13 femei de serviciu de la alte școli pentru a participa la acțiunea de igienizare a clădirilor școlare.

Și reprezentanții Ministerul Sănătății care au efecuat control la liceul din Arad s-au simțit rău dupăce au făcut verificări în clădire. Mai mult, controlul arată că una dintre substanțele folosite este interzisă din aprilie 2019, iar o altă susbstanță ar fi fost folosită în doze de 4 ori mai mari decât ar fi normal.

Autoritățile au început o serie de anchete, iar școala a fost verificată de pompieri cu echipajul de cercetare chimică radiologică bacteorologică și nucleară.

Poliția Arad, care a stabilit că există o legatură directă între intoxiriile copiilor și acțiunea de dezinfecție, a deschis dosar penal în acest caz, fiind vizate mai multe infracțiuni: Vătămare corporală din culpă, Fals în înscrisuri sub semnătură privată, Uz de fals și Trafic de produse sau substanțe toxice.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.