Arad: Aurelian Temișan și Ilinca Avram, gazdele semifinalei EUROVISION România, care are loc la Arad duminică

Aurelian Temișan și Ilinca Avram sunt gazdele semifinalei Eurovision România, care are loc duminică, 10 februarie, la Arad.

Cunoscutul artist şi vedeta TVR vor repeta experienţa de la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur, unde au prezentat Gala Aniversară.

Prima semifinală a avut loc la Iași, pe data de 27 ianuarie, iar duminică, 10 februarie, are loc cea de-a2a semifinală, după care urmează finala națională, care va fi organizată pe data de 17 februarie, la București.

Sloganul ediției din acest este „Împlineşte visul!”, iar spectacolele sunt transmise în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD, de la ora 21.00.

Cele mai bune performanţe ale României la EUROVISION au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Ediţia precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa Goodbye.

La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, s-au înscris 42 de ţări. În acest an, EUROVISION are loc la Tel Aviv, în Israel, în perioada 14 -18 mai.

Aurelian Temișan

Şi-a făcut intrarea pe scena artistică în cadrul Festivalului Naţional Mamaia, în 1989. Ulterior a obţinut numeroase premii la festivaluri de muzică naţionale şi internaţionale.

Are peste 100 de piese româneşti în repertoriul propriu. A cochetat cu filmul apărând în ‘A doua cădere a Constantinopolului’, în regia lui Mircea Mureşan, şi într-o serie de scurtmetraje. Charisma, inteligenţa, spontaneitatea, harul actoricesc l-au recomandat unor roluri în seriale de televiziune precum ‘Clanul Sprânceană’ şi ‘Secretul Mariei’.

A jucat în două musical-uri – ‘Chicago’ – care a făcut senzaţie pe scena Naţionalului bucureştean – şi în ‘Mamma mia’, pe scena Sălii Palatului. Şi-a ‘împrumutat’ vocea unor personaje celebre, precum Şobolanul Git, din filmul ‘Ratatouille’ (2007) – în original vocea aparţinându-i lui Jake Steinfeld, sau Lordul Macintosh în filmul ‘Neînfricată’ (2012) – vocea în original îi aparţine lui Craig Ferguson.

Ilinca Avram

Este unul dintre ‘Matinalii’ de la TVR Moldova, dar prima întâlnire cu televiziunea a avut-o încă de la 6 ani. Absolventă a Colegiului de Muzică Ştefan Neaga, secţia dirijor coral, Ilinca a cochetat câţiva ani cu Turismul urmând cursurile Academiei de Studii Economice din Chişinău, pentru ca, apoi să aleagă lumea fascinantă a camerei de luat vederi. A lucrat atât în spatele camerelor – pe platourile de filmare ale unor producţii Hallmark (‘A winter Prince’), Discovery (‘Harley and the Davidsons’), 24TL Production (‘Contract to kill’, ‘End of a Gun’, ‘Killing Salazar’, ‘Vlad – The Impaler’), cât şi în faţa lor ca jurnalist, reporter şi prezentator TV la televiziuni din Republica Moldova.

Nici lumea modei nu e străină de numele Ilincăi, în 2013 prezentatoare TVR Moldova şi-a fondat şi a lansat propria colecţie de haine.

Energică şi plină de pasiune, Ilinca a prezentat festivaluri şi evenimete, a organizat DORfest – Festivalul Nordului, ediţia a II-a, dar alucrat şi ca a lucrat ca PR. Printre pasiunele sale se numără lectura, călătoriile, tricotatul şi yoga.