Arad: Bărbat din Sri Lanka, descoperit cu documente de refugiat din Franța, care nu îi aparțineau

0
1

Un bărbatde 29 ani din Sri Lanka a fost, descoperit, decătre polițiștii de frontieră de la Vărșand, din județul Arad, când încerca să iasă ilegal din România, folosind un document de identitate pentru refugiați eliberat decătre Franța, care însă nu îi aparținea lui, ci fratelui său.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, s-au prezentat pentru a ieși din țară, două persoane, un bărbat și o femeie, care călătoreau ca pasageri într-o mașină cu numere de România. La controlul de frontieră, cele 2 persoane s-au legitimat cu pașapoarte pentru refugiați eliberate de autorităţile din Franţa.

Cu ocazia identificării persoanelor şi verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul nu este una şi aceeaşi persoană cu cea din fotografia aplicată în documentul francez prezentat la control.

Ca urmare a cercetărilor s-a stabilit că bărbatul este cetățean din Sri Lanka, iar persoana care îl însoţea este mama sa,în vârstă de 51 de ani. Bărbatul a declarat că paşaportul prezentat poliţiştilor de frontieră aparține fratelui său și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Franţa si nu deținea o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor două persoane.

Bărbatul este anchetat pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar mama sa, pentru complicitate la fals privind identitatea şi complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.