Arad: Bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare după ce a împușcat un pădurar, căutat prin păduri de mai bine de o lună. Ce urme au găsit polițiștii până în acest moment

Bărbatul din Arad, care a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare după ce a împușcat un pădurar, care l-ar fi prins la braconaj, este căutat în continuare de mai bine de o lună și o săptămână.

Valentin Tamaș, care este dat în urmărire națională dupăce a fost condamnat definitiv pentru tentativă de omor, este căutat decătre circa 50 de polițiști, jandarmi și pădurari, ajutați de câini, un deltaplan și camere cu termoviziune.

În pădurile din zona Gurahonţ au fost găsite urme care se presupune că au fost lăsate de fugar, însă acesta şi-ar muta poziţia în permanenţă, el cunoscând foarte bine locurile, pentru că a copilărit în zonă. Au fost găsite urme de foc sau resturi de animale pe care le-ar fi vânat pentru a se hrăni. Fugarul este tratat ca un individ periculos şi se crede că are asupra sa o armă de vânătoare.

Căutările se desfășoară pe o zonă de circa 400 de hectare, în mai multe localități din zona Gurahonț, din zona de munte din nord-estul județului, o zonă greu accesibilă din cauza terenului împădurit și accidentat. Fugarul este căutat în sălaşuri, cabane, precum şi în toate localităţile din zonă.

Bărbatul poreclit LUDU a dispărut în pădure chiar în ziua în care a primit condamnarea definitivă pentru că l-a împușcat pe Pădurarul Sorin Jiva, care a suferit plăgi împuşcate în zona toracelui şi în picior, recuperându-se medical după tratamente de lungă durată.