Arad: Bloc cu 24 de apartamente și pistă de biciclete de 9 km, cu bani europeni, în orașul Sebiș

Un bloc de locuinţe sociale şi piste de biciclete în lungime de nouă kilometri vor fi construite în oraşul Sebiş din județul Arad, ca urmare a obţinerii unei finanţări europene nerambursabile de aproximativ 15 milioane de lei.

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest a anunţat, miercuri, semnarea contractului de finanţare pentru acest proiect al administraţiei locale din Sebiş.

Blocul va avea 24 de apartamente, în care se vor muta 72 de persoane a căror situaţie materială nu le permite cumpărarea sau închirierea unei locuinţe. Apartamentele vor fi dotate cu mobilier şi electrocasnice, centrală termică electrică, aer condiţionat şi sistem de detecţie incendiu, iar blocul va dispune de paratrăsnet cu dispozitiv de amorsare şi echipament de supraveghere video de exterior.

Conform ADR Vest, pistele de biciclete, care vor avea o lungime totală de 9,11 kilometri, vor asigura conexiunea cu locurile de muncă, şcolile şi centrul administrativ, social şi cultural din Sebiş. Pistele vor avea patru culoare, amplasate adiacent drumurilor judeţene ce tranzitează diametral oraşul.

Proiectul, care trebuie finalizat în 32 de luni, are o valoare totală de 15,2 milioane de lei, din care 14,87 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, obţinută prin Regio-POR 2014-2020.

Oraşul Sebiş este situat la o distanţă de 80 de kilometri de municipiul Arad şi are o populaţie de aproximativ 6.000 de locuitori.

Sursa foto: Agenția de Dezvoltare Regională Vest Facebook