Arad: Călugărițele de la Schitul Tămand din județul Arad au dat o mână de ajutor în lupta cu coronavirusul. Gestul nobil pe care l-a făcut Biserica: 200 de pachete cu mâncare pentru autoritățile din Nădlac 2

Călugărițelede la Schitul Tămand din județul Arad au dat o mână de ajutor în lupta cu coronavirusul.

Bucurându-se de binecuvântarea Înaltpreasfinţitului părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului şi a Preasfinţitului părinte Emilian Crişanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Maica Stareţă a Schitului Tămand, Serafima Ciorba, a pregătit peste 200 de pachete cu mâncare caldă pentru medicii, asistenţii medicali, poliţiştii, poliţiştii de frontieră, pompierii și jandarmii aflaţi în serviciu noaptea trecută în punctul de trecere a frontierei Nădlac II.

Iniţiativa a fost susţinută şi de Prefectul Judeţului Arad, Gheorghe Stoian, acesta fiind prezent la predarea pachetelor de alimente către personalul prezent la datorie în punctul de trecere a frontierei Nădlac II de pe Autostrada A1.

„Mulţumesc Maicii Stareţe pentru acest gest extraordinar, pentru că s-a gândit la aceşti oameni bravi care sunt prima noastră linie de apărare împotriva coronavirusului. Le mulţumesc şi lor pentru întregul efort, au o mare responsabilitate, îndeplinesc o misiune foarte grea, sunt în aceste momente adevăraţi străjeri ai ţării, datorie de care se achită cu mult profesionalism. Îi susţin în continuare, suntem cu toţii alături de ei 24 de ore din 24, iar pentru ca munca lor să nu fie zadarnică este foarte important să conştientizăm că trebuie să punem în aplicare toate recomandările şi prevederile cuprinse în ordonanţele militare şi în celelalte acte normative emise de Guvern sau Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Suntem împreună în această luptă şi mă bucură nespus când văd gesturi de solidaritate precum cel al Maicii Stareţe. Mulţumim nespus, Doamne ajută!”, a declara Prefectul Judeţului Arad, Gheorghe Stoian.

Sursa foto: Prefectura Arad