Arad: Campania #fărăpenali în atenția cercetărilor penale. Primăria trimite actele la Poliție și Parchet

0
1

Cele 5.462 de semnături care nu au fost validate decătre Primăria Municipiului Arad în cadrul campaniei #fărăpenali în funcțiie publice pentru că ar fi false sunt trimise la Poliție și Parchet.

Municipalitatea a încheiat procedura și trimite documentele anchetatorilor, a anunțat, joi, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

“Din acest moment, aceste semnături vor merge înspre instituțiile abilitate ale statului – poliție și procuratură – pentru demersurile legale. Faptul că ne numim Uniunea Salvați România nu înseamnă pentru mine faptul că acolo s-au reunit oameni cu o conduită ireproșabilă. Dacă noi credem că doar datorită denumirii am avea dreptul să încălcăm legea înseamnă că am plecat prost în viața politică. În Arad sunt oameni care conduc acest partid la experiența trei, patru sau cinci într-un partid politic. Acești oameni care niciodată nu au fost aleși de cetățeni au compromis în Arad campania civică Fără penali în funcții publice. Au compromis-o pentru că așa gândesc ei. În urmă cu câteva săptămâni au încercat să compromită și administrația arădeană, doar pentru că funcționarii publici și-au făcut datoria, verificând listele de semnături, conform legii. Nu am înțeles de ce acești oameni care se cred politici cer ca instituțiile statului să încalce legea și să nu vadă falsurile. În momentul în care folosești numele și adresa oamenilor, dar nu ai CNP-ul acestora și semnezi în locul lor, acest lucru este un fals. Atunci când persoane decedate au pusă semnătura pe aceste documente, arată din nou tendința acestor oameni de a fura. Și nu poți organiza o campanie fără penali, prin furtul de semnături”, a declarat edilul Gheorghe Falcă.

Vă reamintim, Primăria Arad a invalidat 5462 de semnături și a validat 14.748.

Printre semnăturile nevalidate se află ale unor persoane care au murit din 2014, unii morți apar chiar de 2 ori pe listă. De asemenea, sunt datele unor minori sau persoane care au domiciliul în alte localități la data semnării.

 

Semnăturile au fost invalidate pentru următoarele motive:

– 298 de semnături ale unor persoane cu acte de identitate expirate
-677 de semnături ale unor persoane cu domiciliul în altă localitate la data semnării
listelor
– 10 semnături ale unor persoane decedate înainte de 22.03.2018
-14 semnături ale unor persoane minore
– 4463 de semnături ale unor persoane ale căror date înscrise în liste conțin nonconcordanțe, respectiv numele și prenumele nu corespunde cu actul de identitate și/sau cu CNP și/sau adresa de domiciliu.