Arad: Cântărețul italian Alessandro Canino va susține recitalul serii la semifinala EUROVISION, care are loc la Arad. Primăria vrea ca anul viitor TVR să organizeze un spectacol chiar și mai mare în Arad

Pregătirile pentru semifinala EUROVISION, care are loc duminică, la Arad sunt pe ultima sută de metri, iar primarul municipiului Arad, Gherghe Falcă,a anunțat, vineri, că municipalitatea este foarte mulțumită de colaborarea pentru EUROVISION, așa că va face TVR o ofertă și pentru anul viitor.

Cântărețul din Italia, Alessandro Canino, (54 de ani) este artistul care va susține alături de trupa Hit Italy recitalul serii la semifinala EUROVISION, care are loc dumincă la Arad, a anunțat, vineri la Arad, directorul TVR Timișoara, Andrei Boroșovici.

Devenit celebru pentru hituri precum „Brutta”, „Tu, tu, tu” sau „Crescerai”, care i-au marcat participarea la Festivalul Sanremo în anii ’90, Alessandro Canino a fos distins cu numeroase premii și a reprezentat Italia la festivaluri internaționale de muzică. Albumul „I”, prin care a revenit în lumina reflectoarelor în 2013, i-a adus premiul Leul de Aur la Veneția, iar din 2018, s-a alăturat proiectului Hit Italy, alături de fiica sa, Guya.

Pe scena arădeană, artistul italian va interpreta„Brutta”, „Tu, tu, tu”, noul hit al trupei – „Il nostro amore perfetto”, în duet cu Guya, dar și versiunea italiană a șlagărului „Dacă pleci”, un cadou pe care Alessandro Canino l-a pregătit pentru publicul din România.

Pe scenă urcă și arădenii de la Q Band

Înainte, pentru publicul din sală, pe scenă va urca trupa QBand din Arad. Concertul arădenilor nu va fi însă transmis în direct la TV, ci va fi promovat doar în variantele online.

Primarul Gheorghe Falcă: „Evident că avem beneficii” 

„Suntem bucuroși că sutem parteneri cu Televiziunea Română pentru acest mare evenimente. Evident că avem beneficii în momentul în care de o săptămână de zile Aradul este promovat, clipurile cu lucrurile frumoase din Arad, sunt prezente și vreau să știți că în acest moment Aradul aniversează 100 de ani de când adminsitrația franceză coordona acest oraș. Suntem astăzi în Sala Ferdinand, regele unificator al României, dar aici avem o expoziție de imagini cu Aradul de acum 100 de ani, cu adminsitrație franceză, timbrele franceze, pentru că Franța a trimis aici o armată de pace și coordona această zonă. Pentru noi Anul Centenar 2018 continuă cu aceste frumoase evenimente a ceea ce a însemnat administrația franceză. Vom discuta în luna mai de ceea ce înseană intrarea Armatei Române. De aceea acest show ne-a dat ocazia să ne promovăm și să arătăm că Aradul are instituții de cultură puternice, Filarmonica este prima în țară din punct de vedere a acusticii, sunt și două palate culturale în România de această dimensiune și 8 în Europa”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Cerere ca și în 2020 competiția să aibă loc la Arad

„Cred că un astfel de parteneriat a făcut ca Aradul și frumusețile Aradului să iasă la suprafață. (…) Aradul va depune o cerere cu finanțare, poate mult mai mare decât anul acesta, pentru că am văzut că există o solicitare și o apreciere a ceea ce însemană showul televiziunii pentru EUROVISION. Posibil, poate fi pe un stadion de 10.000 de locuri și cred că acolo se rezolvă lucrurile din punct de vedere a publicului și a show-ului, și ca dimensiune și ca spectacol. Vom depune o cerere de creștere a acestui eveniment”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Din 12, rămân cel mult 6

Juriul național, format din Mugurel Vrabete, Mihai Georgescu (Miță), Crina Mardare, Adi Cristescu și Andy Platon, va avea dificila sarcină de a alege cel mult cinci piese pentru finală, iar publicul, încă una.

Misiunea celor cinci jurați se va încheia după ce vom afla numele pieselor care vor concura în Marea Finală, urmând ca, pentru ultimul act al Selecției, să predea ștafeta juriului internațional.

Cum poate vota publicul 

Publicul votează şi alege una dintre piesele care merg mai departe în Finala Națională.

Publicul își va putea exprima votul trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…13), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon – 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 13, cu acelaşi tarif (0.5 euro, TVA inclus / apel), valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone.

De pe un număr de telefon se poate vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte.

Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide la semnalul „STOP VOT!”.

Aurelian Temișan și Ilinca Avram, gazdele evenimentului

Aurelian Temișan și Ilinca Avram sunt gazdele semifinalei Eurovision România, care are loc duminică, 10 februarie, la Arad.

Cunoscutul artist şi vedeta TVR vor repeta experienţa de la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur, unde au prezentat Gala Aniversară.

Finala Națională va avea loc pe 17 februarie 2019, la București.

Toate piesele calificate în semifinale sunt încărcate pe site-ul dedicat, eurovision.tvr.ro , unde pot fi accesate şi alte detalii privind Selecția Națională.

În direct la tv și online

Showul de la Arad va fi transmis în direct pe canalele TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD, și pe platorma online tvrplus.ro, cu începere de la ora 21.