„Caravana Unirii” a ajuns, luni, 12 noiembrie, în orașul Ineu, din județul Arad, însoțită de meșteri populari.

 

Evenimentul este dedicat în onoarea Marii Uniri de la 1918, fiind promovat în România și în Republica Moldova de către inițiativa civică Asociația Platforma Unionistă 2012.

Cele trei autobuze colorate în Roșu, Galben și Albastru sunt ticsite cu informații despre evenimentele istorice care demonstrează faptul istoric de necontestat că Basarabia aparține României Mari.

Cu această ocazie se strâng semnături pentru revizuirea constituției în vederea unirii Basarabiei cu România.

Primarul Orașului Ineu – Călin Ilie Abrudan, viceprimarul Orașului Ineu – Ionel Alb cât și ineuanii care au vizitat Caravana Unirii au semnat pentru UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA!

„Sunteți așteptați de meșterul ineuan Dinu Perva cu împletituri de nuiele și de către alți meșteri populari cu produse confecționate manual: hand made, decorațiuni, picturi, ștergare, turtă dulce, păpuși de cârpe, linguri de lemn, sculpturi și alte surprize pentru toate buzunarele. Prin lucrul manual al meșterilor populari se vede cel mai bine România și spiritul românesc!”, a declarat primarul orașului Ineu, Călin Abrudan.

„Caravana Unirii” este în orașul Ineu, în Parcarea Mare, cum este cunoscută în oraș, vis- a vis de BCR și Unicarm, luni, până la ora 20.

Sursa foto: Călin Abrudan Facebook