Serviciile financiar-bancare și producția de ciment sunt domeniile din România în care există concurență insuficientă. Declarația a fost făcută, marți, la Arad, decătre președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Conform președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, „sunt zone în care vedem probleme, insuficientă concurență, aici zona servicii financiar-bancare, și de asta avem și o aplecare pe aceste 2 domenii în ultmii ani”.

„Și sunt sectoare, problematice, pentru noi, unde concurența este restrânsă, în special în zona cimentului, avem doar 3 mari producători în țară, pe care îi investigăm în momentul de față, suspectăm înțelegere între cei 3 pentru a ține prețul cât mai sus, pentru a crește prețul. Plus zona numită a profesiilor liberale, care sunt destul de restrictive în realitate. În cel special cel al profesiilor liberale legale”, a mai declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

În schimb, există concurență bună în telecomunicații, telefonia mobilă și IT.

Bogdan Chirițoiu participă, marți, la Primăria Municipiului Arad, alături de directorii din cadrul Consiliului Concurenței, la întâlniri cu autorităţile locale şi companiilor din regiunea Vest, cu care discută modul în care Consiliul poate ajuta autoritățile și companiile.