Arad: Carmina Burana, pentru a marca împlinirea a 65 de ani de la înființarea Corului Academic al Filarmonicii de Stat Arad

Concertul vocal-simfonic Carmina Burana dincreația lui Carl Orff va marca, joi, împlinirea a 65 de ani de la înființarea Corului Academic al Filarmonicii de Stat Arad.

Concerul are loc, joi, 31 octombrie, în Sala Palatului Cultural, cu începere de la ora 19.00.

Lucrare a fost interepretată, în premieră românescă, de ansamblul coral-orchestral pe data de 14 iunie 1958, sub bagheta dirijorului Nicolae Boboc, în primă audiţie naţională.

De această dată, Orchestra şi Corul Academic al Filarmonicii de Stat Arad vor evolua sub direcţia dirijorului Deun Lee din Coreea de Sud. Solişti : Ana Maria Donose (soprană), Stefan Von Korch (tenor) şi Adrian Mărcan (bariton). Dirijorul corului – Robert Daniel Rădoiaş.

Concertul inaugurează ediţia a VIII – a a Festivalului Taomna Muzicală Arădeană, care se va desfăşura în perioada 31 octombrie – 14 noiembrie 2019.

Înfiinţat în 1949 şi instituţionalizat în 1954, Corul Filarmonicii de Stat din Arad este unul dintre cele mai apreciate ansambluri de profil din România.