Arad: Căutări ample prin păduri din Arad. Bărbatul, care a tras cu arma asupra unui pădurar și a fost condamnat la 8 ani de închisoare, este de negăsit

Căutări ample, miercuri, în zona de munte din nord-estul județului Arad. Un bărbat, suspect de braconaj, condamnat la 8 ani de închisoare, după ce a tras cu arma asupra unui pădurat, este de negăsit de ieri, când condamnarea a rămas definitivă.

Căutările au loc în zona comunei Gurahonț, din nord-estul județului Arad, o zonă cu păduri mari și dese. Bărbatul este căutat atât în pădure, cât și în zone mai izolate, cu ar fi cătune sau sălașuri. Familia bărbatului susține că acesta ar fi nevinovat. Individul a fost condamnat, de Tribunalul Arad, în primă instanță, la 6 ani de închisoare, dar Curtea de Apel Timișoara i-a majorat pedeaspa la 8 ani.

Incidentul a avut loc pe data de 10 martie 2017, când bărbatul căutat acum fusese reţinut, alături de un alt suspect, după ce ar fi tras mai multe focuri de armă asupra unui pădurar de la Ocolului Silvic Gurahonţ, care se afla într-o pădure din comuna Brazii şi i-a prins pe cei doi la braconaj. Asupra victimei s-a tras atât în timp ce se afla la volanul mașinii, în urmărirea braconierilor, cât şi când a coborât din vehicul. Braconierii au folosit cartuşe interzise a se folosi în vânătoare, iar pe arme erau montate lanterne.

Pădurarul Sorin Jiva a suferit plăgi împuşcate în zona toracelui şi în picior, recuperându-se medical după tratamente de lungă durată.