Arad: Căutări în condiții extreme după trei motocicliști care s-au rătăcit prin pădure într-o zonă greu accesibilă

0
3

3 bărbați care s-ar fi rătăcit cu motocicletele printr-o o pădure din județul Arad sunt căutați, în cursul nopții de duminică spre luni, de către mai multe echipaje de pompieri, polițiști, salvamontiști, pădurari și voluntari.

În total, la căutări participă peste 20 de persoane.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Călin Domşa, „un apel la 112 a anunțat că 3 bărbați sunt în pădure, rătăciți, deshidratați, nu mai știu ca să iasă, sunt într-o vale blocați cu motocicletele”.

Apelul a fost făcut de către soție a unuia dintre cei trei bărbați.

„Din Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad s-a luat legătura cu cei 3 bărbați care sunt blocați într-o vale în pădure,  între Șoimoș și Căsoaia. S-au luat coordonatele GPS (N 46,1588 si E 21,7614) și intr-un timp foarte scurt a fost determinată locația acestora. Din informațiile furnizate de către motocicliști, aceștia sunt foarte deshidratați și extenuați, nu au mai băut apă de ore întregi, terenul este accidentat și greu accesibil cu pante abrupte”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Călin Domșa.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad a mobilizat următoarele forțe:
– ISU: 2 autoturisme, 1 SMURD, 1 Șenilată 8×8 și 9 pompieri
– Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgentă Lipova: 5 voluntari
– 1 echipaj IPJ
– 1 pădurar
– 5 salvamontiști SALVAMONT-SALVASPEO

În momentul transmiterii acestei știri, căutările sunt în plină desfășurare.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad