Arad: Ce cadou i-a dus primarul Aradului, Gheorghe Falcă, omologului său chinez. Misiune economică anul viitor și acord între Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad și Changzhou Institute of Technology

Vizita delegației condusă decătre primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în China continuă.

În cea de a doua zi a vizitei în Republica Populară Chineză, delegația Primăriei Municipiului Arad, condusă de edilul Gheorghe Falcă, s-a aflat în orașul Changzhou, din provincia Jiangsu, a anunțat, miercuri seara, Primăria Municipiului Arad.

Reprezentanții municipalității arădene au fost primiți de către primarul din Changzhou, Ding Chun, de către secretarul general și secretarul general adjunct al orașului–partener.

Cu această ocazie, primarul Gheorghe Falcă a oferit omulogului său un tablou reprezentativ pentru Arad, primind la rândul său un obiect de artizanat specific regiunii Jiangsu.

Conform primarului Gheorghe Falcă, „în urma discuțiilor purtate, s-a stabilit ca anul viitor, în contextul sărbătoririi a 70 de ani de relații între România și China, o delegație a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad să efectueze o vizită de lucru la partenerii chinezi, respectiv o delegație a Camerei de Comerț din Changzhou să viziteze Aradul, în reciprocitate”.

Delegații arădeni au vizitat orașul științelor și educației, dar și expoziția de planificare a orașului Changzhou, fabrica de material rulant, fabrica de metrouri și cea de componente pentru trenuri de mare viteză. Seara s-a finalizat cu o cină de protocol, oferită de primarul din Changzhou.

De asemenea, Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad va semna un acord cu Changzhou Institute of Technology, pe baza relațiilor academice solide pe care instituția le-a construit în Republica populară Chineză.

Fotografii chinezi care au vizitat recent Aradul, în cadrul unui proiect de promovare a orașelor partenere, au expus o serie de imagini reprezentative pentru Arad, în spiritul prieteniei care guvernează relațiile dintre cele două comunități urbane.

În cursul zilei de joi, cu ocazia Seminarului de promovare a turismului, va fi prezentat și un film despre municipiul Arad.

Changzhou are 4,71 milioane de locuitori

Cu ocazia ediției din acest an a Zilelor Aradului, a avut loc semnarea scrisorii de intenție vizând colaborarea între orașul Changzhou – China și municipiul Arad.

Oraşul Changzhou, care se află în provincia Jiangsu, în estul Chinei, are şi 3.200 de ani vechime şi o populaţie de peste 4,71 milioane de locuitori, iar cu tot cu zona metropolitană ajunge la 12,4 milioane de locuitor