Arad: Ce declară senatorul PSD Arad, Mihai Fifor, despre audierea la DNA Timișoara în „Dosarul Arad”

Fostul vicepremier și ministru al Apărării Naționale, senatorul PSD Arad, Mihai Fifor, s-a prezentat, vineri, la DNA Timișoara pentru audieri în „Dosarul Arad”, care vizează presupuse fapte de corupție în PSD Arad și DRDP Timișoara pentru angajări la cântarul din punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 de pe autostrada Nădlac-Arad. Conform procurorilor, cei care doreau să fie angajați aveau nevoie de acordul PSD și plăteau, cu titlul de mită, sume care ajungeau chiar și la 10.000 euro de persoană.

Conform unor surse judiciare, înaintea lui a intrat în audieri deputatul PSD Luminiţa Jivan, preşedinte al PSD Caraş Severin, în aceeaşi calitate de martor.

Mihai Fifor, a declarat, vineri, la ieşirea din sediul DNA Timişoara, după câteva zeci de minute de audieri în calitate de martor în dosarul de corupţie de la vama Nădlac II că a respectat întotdeauna legea.

Ce spune Mihai Fifor despre presupusa mită din PSD Arad

„Am venit astăzi în calitate de martor citat în cazul de la Arad mediatizat în ultima perioadă. Era absolut firesc să răspund solicitărilor procurorului de caz pentru că nu am avut niciodată nimic de ascuns, întotdeauna am fost un om care a respectat legea şi întotdeauna am spus că dacă vreodată este nevoie, mă pun fără niciun fel de probleme la dispoziţia organelor de cercetare atunci când e nevoie de mine şi de informaţii pe care aş putea să le ştiu. Vreau să spun cu toată fermitatea că nu am cunoştinţă de tot ce s-a întâmplat în acest dosar. Am văzut în presă lucruri pe care le dezavuez în modul cel mai ferm. Am încercat întotdeauna de-a lungul carierei mele să respect şi să aplic legea şi rămân în continuare extrem de ferm în a susţine aceste lucruri”, a mai declarat senatorul Mihai Fifor.

Pe de altă parte, el a menţionat că sprijină fără nicio rezervă activitatea instituţiilor abilitate să facă lumină în acest caz, fiind convins că este foarte important ca lucrurile să fie analizate şi lămurite aşa cum prevede legea.

„Am stat (la audieri n.r.) cât mi-a solicitat procurorul de caz să stau, am răspuns întrebărilor domniei sale, repet, nu am cunoştinţă de ceea ce s-a întâmplat acolo, sunt lucruri pe care le-am aflat din presă (…). E important ca toată lumea să respecte legea. Nimeni nu mi-a cerut niciodată să-mi exercit în vreun fel influenţa sau autoritatea în favoarea cuiva pentru angajări sau pentru orice fel de altă problemă, pentru că sunt un om corect care respectă legea”, a mai decalarat senatorul Mihai Fifor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.