Arad: Ce se întâmplă cu Spitalul Orășenesc Ineu, unde 2 cadre medicale au fost confirmate cu noul coronavirus. Informații prezenate chiar de către conducerea unității medicale

Transparență maximă la Spitalul Orășenesc Ineu, unde 2 cadre medicale au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Dupăce spitalul a anunțat pe contul său de Facebook, cazul celor 2 angajați, a revenit cu detalii suplimentare tot pe contul de Facebook al Spitalului Orășenesc Ineu și a fost distribuită și pe contul de Facebook al primarului orașului Ineu, Călin Abrudan.

În urma anchetei epidemiologice efectuate de reprezentanții DSP Arad, un număr de 10 medici și un număr însemnat de asistenți medicali și infirmiere, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul Coronavirus (COVID-19), au fost contacți cu medicul și asistenta ATI declarați pozitivi, anunță unitatea medicală.

Deoarece activitatea spitalului nu se poate desfășura fară personal medico-sanitar, conducerea spitalul din Ineu spune că este nevoită să restrângă activitatea sub forma unei permanențe care să asigure servicii medicale minimale și totodată dezinfecția unității.

Rog angajații Spitalului Orășenesc Ineu să fie uniți și să înțelegă că nu este momentul să părăsim frontul de luptă!, se mai arată în mesajul postate pe contul de Facebook al unității.
Conducerea Spitalului din orașul Ineu asigură că pe măsură ce va avea noi informații la va face publice.

Autoritățile județene au anunțat că în Arad secția TBC de la marginea orașului și secția de Balneo-Fizioterapie din zinia Piața Mihai Viteazu, în centrul orașului, sunt primele locații pentru eventualitatea necesității preluării pacienților cu COVID-19, urmând ca dacă acestea vor ajunge să fie pline, pacienții să fie tratați la Spitalul Orășenesc Ineu, singurul spital din afara municipiului Arad care corespunde criteriilor legale pentru prevenirea transmiterii îmbolnăvirilor Covid-19.

Despre ancheta epidemiologică de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, unde 8 cadre medicale au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, nici spitalul și nici autoritățile locale sau centrale nu au dat nicio informație oficială.

Liderul sindicatului SANITAS Arad, Otinel Șandru, este singurul care a vorbit despre situația de la județean: 8 cadre medicale de la județean sunt infectate, iar 2 cadre medicale sunt la Ineu, a declarat, zilele trecut, Otinel Șandru.

Sursa foto: Spitalul Orășenesc Ineu Facebook