Arad: Ce se mai aruncă la gunoi în Arad? Cadavrul unui porc întreg, găsit, luni, la o ghenă din municipiu

Chiar dacă Aradul este un oraș în care ar trebui să aibă loc colectarea selectivă a deșeurilor menajere, lucrurile s-au complicat după scandalul gunoaielor de la mijlocul anului 2018, când compania RETIM, care a preluat serviciul, nu a făcut față situației.

Acum că lucrurile s-au mai remediat, nici arădenii nu par prea selectivi, iar compania a făcut mai multe apeluri la populație să nu arunce deșeuri din construcții, lemne, mobilier sau alte bunuri post post de deșeuri menajere.

Compania RETIM a făcut publice, luni, mai multe fotografii în care la o ghenă de gunoi apare aruncat nici mai mult nici mai puțin decât cadavrul unui porc.

În mesaj se arată că imaginile au fost surprinse, luni, „pe strada Constantin Brâncuși, numărul 10, Arad, iar animalul a fost pur și simplu abandonat împreună cu alte deșeuri în platformă”.

RETIM spune că nu a ridicat leșul, dar a contactat Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alinentelor Arad, „care a început o investigație în acest sens”.

Compania atenționează că „deșeurile sunt împărtite în mai multe categorii și că acestea se colectează și se depozitează în funcție de originea lor. Este extrem de important ca populația să afle și să înțeleaga că „gunoiul” nu se mai poate arunca amestecat, „la gramadă”, și că acesta se poate depozita numai în recipientele destinate și nu pe jos în platforme, pe trotuare sau pe marginea drumurilor”.

„O să vă ținem pe parcursul acestui an la curent cu fotografii din teren, cu exemple despre colectarea selectivă în zona 1 Arad, în speranță că împreună vom reuși să popularizăm sistemul european de management al deșeurilor. Este evident că acesta este un exemplu negativ de tratare a deșeurilor”, mai spune RETIM.

Compania promite să facă publice și alte imagini cu neregulile deșeurilor menajere.

Sursa foto: Compania RETIM SA