Arad: Ce spune Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, despre școlile profesionale. Să fie de tip dual. Motivul

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Arad, că și-a propus ca toate școlile profesionale din țară să devină de tip dual, pentru că așa se asigură locurile de muncă și la finalizarea studiilor.

„Şcoala profesională în România e de două tipuri: şcoala profesională clasică şi şcoala profesională duală. Mi-am propus ca toată şcoala profesională să fie de tip dual. Care e diferenţa dintre cele două tipuri? În şcoala profesională duală intervine angajatorul, intervine şi cu susţinere, intervine cu locuri de practică şi, mai ales, intervine cu susţinerea locurilor de muncă, adică prin oferta aceasta de locuri de muncă, angajatorul dă multă încredere şcolii profesionale şi părinţilor elevilor din aceste şcoli, că la finalizarea şcolii au unde să lucreze”, a declarat ministrul educației, Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a mai declarat că în mandatele sale anterioare nu a desființat școala profesională, ci a încercat să restructureze şi să adapteze acest timp de şcoala la cerinţele pieţei muncii.

Ecaterina Andronescu: „Nu am desfiinţat niciodată o şcoală profesională”

„Nu am desfiinţat niciodată o şcoală profesională. O şcoală profesională se desfiinţează prin lege (…) Ceea ce am încercat eu să fac şi în primul mandat 2001-2003, şi în 2009, a fost să restructurez şi să adaptez şcoala profesională la cerinţa de pe piaţa muncii. În 2003, reuşisem să parcurg toate judeţele şi să adaptez aceste şcoli profesionale, când m-am întors în 2009, era exact situaţia de dinainte de 2003”, a mai declarat ministrul educației, Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, participă, vineri, la Arad la prima ședință a Consiliului Național al Rectorilor din acest an și la deschiderea Festivalul Anului Nou Chinezesc, organizat decătre tinerii care studiază limba chineză.