Arad: Ce spune premierul Ludovic Orban despre prefectul și subprefectul de Arad, intrați în concediu medical înainte de a fi schimbați din funcții

Prefectul de Arad, Florentina Horgea, și subprefectul Vasilică Damian, au intrat în concediu medical cu câteva zile înainte de vehiculata schimbare din funcție a celor doi.

Imagine
Prefectura Arad a confirmat oficial că cei 2 reprezentanți ai Guvernului sunt în concendiu medical, fără a preciza însă cauza pentru care au ajuns în această situație.
Cert este că cei 2 oficiali, numiți în funcții de fostul Guvern PSD, nu pot fi schimbați atât timp cât sunt în concendiu medical.
În plan național, PNL îi acuză pe cei 2 oficiali din Arad că ar pune în aplicare o strategie națională prin care PSD ar dori să blocheze buna desfășurare a alegerilor prezidențiale care au loc duminică, pentru că fără prefecți și subprefecți ar fi mai complicat de semnat unele acte administrative.
Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, la postul de televiziune B1TV că cei 2 oficiali din Arad au intrat în concediu medical „pentru că în perioada în care sunt în concediu medical, în cazul în care îi demiţi se pot adresa instanţei şi pot să câştige pentru faptul că nu ai dreptul să demiţi în perioada”.
„O să urmeze un val de îmbolnăviri, este inutil. Mai devreme sau mai târziu, se va termina. Niciun prefect şi niciun subprefect PSD care a fost pus de Guvernul PSD nu va rămâne în funcţie, indiferent când va fi demis”, a mai declarat premierul Ludovic Orban.
Florentina Horgea, care este prima femeie prefect al Aradului, a fost numită în funcție pe data de 07 iulie 2017. Vasilică Damian a fost numit subprefect pe data de 5 octombrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.