Arad: Cel de-al 4-lea caz de deces din cauza complicațiilor gripei. Numărul îmbolnăvirilor este de 12

Crește numărul deceselorcazate de gripă din județul Arad. O femeie de 81 de ani a murit ca urmare a complicațiilor apărute din cauza gripei, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în cursul nopții de joi către vineri.

Conform purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, medicul Daniela Cîrnațu, femeia care nu fusese vaccinată, nu s-a prezentat la medic după primele simtome, alegând să se trateze la domiciliu, iar când a mers la spital, a ajuns în stare foarte gravă, fiind internată la secția de terapie intensivă.

Conform purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, medicul Daniela Cîrnațu, în acest sezon rece, în contextul gripei, în județul Arad au decedat, în total, 4 persoane… 3 bărbați cu vârste de 33, 82 și 40 de ani și femeia de 81 de ani.

Pe de altă parte, în județ există alte 12 cazuri de gripă confirmate, o parte dintre pacienți fiind deja externați.

În județul Arad, in sezonul de iarnă 2017-2018, au existat 76 cazuri de gripă, cu 7 decese. Direcția de Sănătate Publice Arad recomandă populației să nu apeleze la tratamente improvizate, ci la cel mai mic semn de boală se să adreseze medicilor.