Arad: Cele 414 tone de cupru furate ca-n filme, recuperate. Poliţiştii și procurorii au un cerc de suspecţi

Cele 414 tone decupru în valoare de 2 miliioane de euro scoase ilegal, vinerea trecută, dintr-o companie din Zona Industrială Curtici, din judeţul Arad, au fost recuperate decătre poliţiştii şi procurorii din Arad, a anunţat, miercuri, Poliţia Arad, precizând că există și un cerc de suspecţi.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Arad, Lorena Radu, autorităţile au fost sesizat că persoane necunoscute la acea dată ar fi emis printr-o adresă de email fictivă o solicitare de a se livra din depozitul unei societăţi comerciale de pe raza localităţii Curtici, 414 tone bară de cupru, către o altă societate comercială.

În baza solicitării, au fost efectuate 20 de transporturi de role bară de cupru către o altă destinaţie decât cea menţionată în documente.

Când angajaţii şi-au dat seama că totul a fost în înşelătorie, camioanele încărcate cu cupru plecaseră de câteva ore.

Anchetatorii au cerut primăriei din Curtici să pună la dispoziţie imaginile de pe camerele video de supraveghere din oraş pentru a urmări traseul camioanelor.

 

Anchetatorii au identificat atât camionele utilizate pentru transportul rolelor, cât şi destinaţia finală a acestora. De asemenea, poliţiştii şi procurorii au un cerc de suspecţi, dar nu menţionează pentru moment dacă cei cei vizaţi sunt audiaţi.

Poliţiştii şi procurorii fac cercetări pentru fals informatic şi înşelăciune cu consecințe deosebit de grave. Cu ani în urmă tot din zona industrială din Arad a dispărut şi un TIR încărcat cu ţigări.