Arad: Cetățean din Sri Lanka, descoperit cu acte false la frontiera de vest

Un cetățeandin Sri Lanka, în vârstă de 45 ani, a fost descoperit, joi, în timp ce încerca să iasă ilegal din România, folosind un document fals.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, bărbatul, care călătorea ca pasager într-un tren internaţional care circula pe ruta Bucureşti Nord – Viena, a prezentat la control un paşaport emis de autorităţile din Sri Lanka şi un permis de şedere cu însemnele statului italian, permis care era însă fals.

Totodată, asupra bărbatului a fost descoperită şi o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Italia, falsă şi aceasta.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este cetăţean din Sri Lanka, are 45 de ani şi a intrat legal în România în baza paşaportului personal în care avea aplicată viză eliberată în scop de muncă pe teritoriul Românei.

Bărbatul a declarat că a obţinut documentele de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, contra sumei de 2.000 de lei. A recurs la această metodă întrucât nu era în posesia unei vize care să îi permită să călătorească într-o ţară din vestul Europei.

Individul este cercetat pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals.