Arad: Circa 100 de studenți de la facultățile de medicină ale UVVG Arad, voluntari în spitale în contextul epidemiei cu noul coronavirus COVID-19

Circa 100 de studenți de la facultățile de medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad (UVVG Arad) s-au oferit voluntari în spitale în contextul epidemiei cu noul coronavirus COVID-19.

Rectorul UVVG Arad, Coralia Cotoraci, a început recrutarea voluntarilor care vor sprijini activităţile din cadrul camerelor de gardă şi unităţilor de primiri urgenţe, în funcţie de evoluţia infecţiilor cu noul coronavirus. Conform Ordinului Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, studenții medicinişti, începând cu anul IV, trebuie să fie recrutați pentru camerele de gardă şi unităţile de primiri urgenţe.

De asemenea, alţi voluntari din cadrul universităţii, de la specializarea Psihologie, oferă suport persoanelor vârstnice.

Încă de la începutul măsurilor luate de autorităţi pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, UVVG Arad a pus la dispoziţie o locaţie din judeţ care a fost transformată în centru de carantină.

UVVG Arad are peste 5.000 de studenţi, majoritatea fiind înscrişi la programele de studii de medicină. Universitatea și-a suspendat cursurile încă din 23 februarie, în contextul în care mulți dintre studenți sunt din alte țări.