Arad: Circulația pe calea ferată în zona Săvârșin, județul Arad, s-a reluat după circa 4 ore

Circulația pe calea ferată în zona comunei Săvârșin, din județul Arad, s-a redeschis, sâmbătă, la ora 17.20, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan.

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 2 martie 2019

Circulația a fost închisă din jurul orei 13.00, din cauza unui incident feroviar. Locomotiva trenului internațional care circula pe relația Brașov-Budapesta a deraiat în zona comunei Săvârșin, din județul Arad, pe Valea Mureșului. Norocul pasagerilor a fost trenul nu avea viteză mare, pentru că tocmai ieșise din gară, așa că din fericire, nu s-au înregistrat nici victime și nici pagube materiale mari. Circulația feroviară pe magistrala care leagă București de vestul Europei a fost însă blocată timp de mai multe ore.

Incidentul a avut loc în zona comunei Săvârșin, din județul Arad, sâmbătă, în jurul orei 13.15. Locomotiva trenului Brașov-Budapesta, care în traficul intern era identificat ca trenul 74-1 Brașov-Curtici și tracta 2 vagoane, a deraiat la cca 500 de metri, după ce ieșise din gara Săvârșin. De altfel, acesta a fost și norocul celor 27 de pasageri… trenul nu reușise încă să prindă viteză.

Garnitura a rămas pe linie, blocând complet circulația feroviară în zonă. Un alt tren cu 12 pasageri, care circula pe ruta Petroșani-Arad, a rămas blocat în gara Săvârșin.

Pasagerii, preluați cu autocare

CFR a trimis în zonă autocare, care au preluat pasagerii și i-au transportat către gări din zonă, pentru a fi urcați în siguranță în alte trenuri.

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan a mai declarat că din stația Săvârșin călătorii din trenul internațional 74-1 și cei din trenul R 2075 au fost preluați la ora 15.00 cu un mijloc auto până în stația Radna, de unde și-au continuat călătoria cu un alt tren care circulă pe traseu comun. Din stația Radna, vor fi preluați cu același autocar călătorii din trenul internațional 75-2 până în stația Sâvârșin, stație din care își vor continua călătoria cu altă garnitură.

Circulația trenurilor, blocată sau deviată

Pentru a asigura continuitate în traficul feroviar, în perioada în care se va interveni pentru repunerea pe şină a boghiului, s-a luat măsura ca trenurile internaţionale şi interregio să circule deviat, pe ruta Ilia – Lugoj – Timişoara – Arad, iar pentru trenurile locale, regio, se asigură transbordare cu mijloace auto.

Conform purtătorului de cuvânt al CFR SA,Oana Brânzan, „locomotiva trenului a deraiat de un boghiu”, la ieşire din staţia Săvârşin.

Autoritățile continuă cercetările în acest caz.

În urmă cu câteva săptămâni, un alt tren a deraiat în aceeași zonă, dar în județul Hunedoara.