Arad: Circulație mare, duminică, prin cel mai mare punct de trecere a frontirei rutier din România

0
3

Circulația prin cel mai mare punct de trecere a frontierei rutier din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, Nădlac2, este foarte intensă duminică la la ora prânzului, când se aştepta timp de 40 de minute pentru controlul documentelor pe sensul de ieşire din ţară, însă de dimineaţă acest punct era cel mai aglomerat de la graniţa cu Ungaria.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Matei Filip-Ionuţ, în punctul de control situat pe autostrada pan-europeană a fost suplimentat numărul arterelor de ieşire din ţară. În timp ce în mod obişnuit aici se folosesc trei benzi de ieşire, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să mai deschidă trei, însă chiar şi aşa se aşteaptă 40 de minute pentru control, faţă de 15 minute în zilele anterioare.

Conform autorităţilor, majoritatea celor care ies din ţară sunt turişti români care merg în excursii în ţări apropiate sau la ştrandurile din Ungaria.

La PTF Nădlac I (situat pe DN7), se aşteaptă doar 10 minute pentru control, însă nici punctele Vărşand şi Turnu nu sunt aglomerate, astfel că poliţiştii de frontieră arădeni recomandă folosirea acestora pentru tranzitarea graniţei cu Ungaria.