Arad: Cod galben de vânt puternic până sâmbătă la ora 16

Un cod galben de vânt puternic este în vigoare până sâmbătă (23 februarie) la ora 16, în București și 36 de județe din România, printre care tot vestul țării.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 55 – 65 km/h şi, izolat, 70 km/h. Pe crestele montane, vântul va sufla tare, cu viteze de peste 90 – 100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Tot până sâmbătă la ora 16:00, este în vigoare o informare meteo de vreme rea în majoritatea zonelor. Astfel, se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mixte în Transilvania şi mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45 – 55 km/h, iar local se va forma gheţuş.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea şi dimineaţa, mai ales în regiunile nordice şi centrale.

Meteorologii notează că vremea se va menţine rece până luni, 25 februarie.

Sursa foto: Administrația Națională de Meteorologie, meteoromania.ro