Arad: Colectarea deșeurilor biodegradabile începe din 4 martie, în Arad. LISTA COMPLETĂ

Colectarea deșeurile biodegradabile, separat de celelate deșeuri, are loc în municipiul Arad începând cu data de 4 martie, a anunțat, joi, compania RETIM Ecologic Service SA, care se ocupă de colectarea deșeurilor menajere din oraș.

Deșeurile biodegradabile vor trebui să fie depozitate în pubelele de culoare MARO, iar acestea vor fi colectate pe baza unui grafic separat de către echipele RETIM. Pentru a afla ziua de colectare a pubelei MARO pe fiecare stradă oraș, trebuie să consultați graficul pe străzi atasat care este disponibil pe pagina de internet retim.ro, secțiunea biofdegradabile arad sau pe acest link direct https://retim.ro/biodegradabil-arad.

Utilizatorii care nu dispun de pubela maro vor fi informaţi despre modalitatea de distribuire a acesteia, imediat ce va fi disponibilă în proiectul SMID.

Compania RETIM atenționează că deșeurile biodegradabile sunt deșeurile care se descompun în mod natural și care nu poluează mediul înconjurător. Este vorba depre
– resturi de fructe și legume proaspete sau gătite
– resturi de pâine și cereale
– zaț de la cafea / resturi de ceai
– păr și blană
– haine vechi din fibre naturale (lână, bumbac, mătase) mărunțite
– coji de ouă
– coji de nucă
– cenuşă de la sobe (când se arde numai lemn)
– plante de casă
– resturi vegetale din curte (frunze, crengi și nuiele mărunțite, flori)
– rumeguş, fân şi paie
– bucăți de lemn mărunțit
– ziare, hârtie, carton umede şi murdare (nereciclabile) mărunţite

RETIM atrage atenția asupra faptului că nu este permisă depozitarea în pubela maro a  deșeurilor verzi rezultate din toaletarea curților si grădinilor (crengi, iarbă).

Mai multe detalii despre colectarea deşeurilor biodegradabile găsiţi pe retim.ro, https://retim.ro/biodegradabil-arad/.