Profi a donat în cursul acestei săptămâni 1.000 de măşti de protecţie reţelei de sănătate Regina Maria şi alte 100 inspectoratelor de poliţie Timiş şi Arad, informează sâmbătă compania.

„Solidar cu medicii care reprezintă una dintre categoriile cele mai expuse în lupta cu noul virus, Profi a donat către Reţeaua de Sănătate Regina Maria 1.000 de astfel de măşti din plastic. (…) O altă categorie deosebit de expusă la contaminare sunt poliţiştii şi jandarmii aflaţi, şi ei, la datorie zi şi noapte, patrulând pe străzi, verificând vehicule şi persoane. Apreciindu-le eroismul, Profi a donat şi inspectoratelor judeţene de poliţie din Timişoara şi Arad astfel de echipamente de protecţie din plastic”, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, aceste măşti sunt identice cu cele care protejează sănătatea miilor de angajaţi Profi din magazine şi depozite, oameni care, furnizând hrana pentru populaţie, se află în prima linie a luptei cu pandemia Covid-19, munca lor neputându-se face de acasă.

„Mai mult ca oricând, în astfel de momente, trebuie să dăm dovadă de solidaritate, implicându-ne direct în eforturile pe care întreaga societate le face pentru a depăşi cu bine şi cât mai repede criza care ne afectează pe toţi. Orice acţiune care protejează suplimentar categoriile profesionale expuse direct la contactul cu alte persoane împiedică răspândirea epidemiei, salvează vieţi omeneşti şi aduce mai aproape momentul în care societatea va reveni la o viaţă normală”, a declarat Pawel Musial, director general al lanţului de magazine Profi.

Preocupată să asigure un mediu cât mai sigur pentru angajaţii săi, încă de la primele semne că virusul poate ameninţa România, reţeaua Profi a început să caute soluţii. Ca răspuns la lipsa de pe piaţă a măştilor protectoare din hârtie sau textile, Profi şi-a creat un model propriu de mască, din plastic transparent, care oferă un plus de protecţie celor care o poarta, deoarece le acopera nu doar nasul şi gura, ci şi ochii, în condiţiile în care statistici medicale atestă că virusurile ajung în organism în proporţie de 85% prin gură, 10% prin nas şi 5% prin ochi, explică reprezentanţii companiei.

Cu peste 1.200 de magazine şi 18.000 de angajaţi în mai bine de 500 de localităţi, în multe dintre ele fiind singurul retailer alimentar, Profi se află în situaţia de a fi o reţea care îşi asumă misiunea de a acţiona ca organizaţie privată ce hrăneşte populaţia la nivel naţional.