Arad: Companie din Arad, amendată cu 20.000 de lei pentru că producea de 2 ori mai mult gunoi decât declara. Ce făcea cu surplusul

 

O shaormerie din Arad a fost amendată cu 20.000 de lei decătre Poliția Locală pentru că producea de mai mult de 2 ori mai multe deșeuri menajere decât plătea, conform contractului încheiat cu operatorul de salubritate menajeră din oraș.

Imagine
Imagine
Imagine
Conform Poliției Locale Arad, societatea comercială a generat o cantitate mai mare de deșeuri menajere decât cea contractată, depozitând surplusul în containerele care deservesc asociațiile de proprietari limitrofe, fără a-și utiliza propriile pubele. 
 
Administratorul firmei avea obligația ca, pe parcursul derulării contractului de prestări servicii de salubrizare, să notifice compania de salurbizare despre surplusul de deșeuri generate lunar, față de cantitatea
contractată inițial.
 
Verificările au survenit în urma sesizărilor primite referitor la aglomerarea containerele platformelor arondate asociațiilor de proprietari, în special de către unii agenți economici cu profil de alimentație publică. Această situație ar conduce la achitarea unor taxe mult mai mari de către arădenii membri ai asociațiilor de proprietari, în condițiile în care firmele respective au stipulat în contractele încheiate cu operatorul RETIM un volum de deșeuri menajere mult mai mic decăt cel generat în realitate.
 
Polițiștii locali vor continua acțiunile de verificare a locațiilor indicate de
operatorul economic și de cetățeni drept ”puncte fierbinți” ale ”migrației
deșeurilor menajere” în municipiul Arad. Aceste verificări vor fi corelate cu planul de ridicare din teren al deșeurilor implementat de RETIM, cu volumul comunicat de beneficiari și cu harta locațiilor dedicate de operator exclusiv pentru relația contractuală cu persoane juridice.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.