Arad: Companii din 6 țări de pe 2 continente, la licitația pentru modernizarea drumului județean care este considerat ca fiind cel mai degradat din Arad

Companiidin 6 țări de pe 2 continente au depus oferte pentru modernizarea drumului Arad-Șiria-Pâncota, care este cel mai circulat drum județean, dar și cel mai degradat, din tot județul Arad.

Companiile interesate sunt din România, Columbia, Turcia, Austria, Bulgaria și Italia. Ofertanții din țară au sediile în județele Arad, Ilfov, Cluj, Sibiu, Bihor, Suceava, respectiv municipiul București.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „am organizat o licitație internațională, pentru că ne dorim să atragem un constructor competent. Regret că Autoritatea Națională de Achiziții Publice, de la  București, nu a fost de acord să acordăm un punctaj mai mare garanției și, implicit, calității lucrării. La București încă se dorește ca prețul cel mai mic, lucrarea cea mai ieftină, să câștige. Dar prin faptul că am organizat o licitație internațională, demonstrăm că intențiile noastre sunt serioase și ne dorim ca drumul Arad-Horia- Șiria-Galșa-Pâncota să fie unul de bună calitate.

Drumul are 29,9 km, iar investiția este estimată la 62 de milioane de lei fără TVA.

Ofertele depuse vor fi evaluate până la mijlocul lunii iulie, de către comisia de evaluare a Consiliului Județean Arad împreună cu observatorii desemnați de Autoritatea Națională de Achiziții Publice.

„La nivelul CJ Arad există proiecte pentru modernizarea a 300 de kilometri de drumuri judeţene, iar anul acesta au fost începute investiţii de aproximativ 150 de milioane de euro în infrastructura rutieră, majoritatea fondurilor provenind din proiecte europene”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Consiliul Județean Arad administrează circa 1.200 de km de drumuri, din care și-a propus ca în acest mandat să modernizeze circa 300 de km.