Arad: Comunitatea Evreilor din Arad condamnă declarațiile ministrului desemnat Ilan Laufer. „Facem un foarte mare serviciu exact celor care au manifestări antisemite”

Comunitatea Evreilor din Arad condamnă, miercuri, declarația lui ministrului desemnat Ilan Laufer la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Conform președintelui Comunității Evreilor din Arad, ing. Ionel Schlesinger, „da, mi se pare total nepotrivită, este o afirmație nefondată, în primul rând. Face foarte mult rău Comuntăților Evreiești din România”.

„Într-o declarație nefondată, iresponsabilă, de maximă gravitate, Ilan Laufer a susținut că respingerea numirii sale ca ministru de către Klaus Johannis a fost un act de antisemitism. Comunitatea Evreilor din Arad condamnă cu fermitate folosirea în lupta politică a acestui foarte sensibil subiect”, mai spune Comunitatea Evreilor din Arad.

„Această afirmație că o anumită decizie care nu se știe cum a fost luată este determinată de o atitudine antisemită a președintelui este absolut aiuritoare, mai ales că noi știm că președintele a avut foarte multe acțiuni în care a apreciat Comunitatea Evreiască, a contribuit la foarte multe manifestări unde era condamnat antisemitismul, dar asta nu este treaba noastră. Noi nu dorim ca în lupta politică să fie introdusă asemenea evenimente care mai mult duc la o bagaletizare a noțiunii de antisemitism pentru că dacă ivocăm antisemitism și unde este și unde nu este sau nu unde nu știm că este, atunci facem un foarte mare serviciu exact celor care au manifestări antisemite. În rezumat, pot să spun că noi condamnăm cu fermitate asemenea afirmație nefondată”, a mai declarat președintele Comunității Evreilor din Arad, ing. Ionel Schlesinger.

Ministrul desemnat Ilan Laufer l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis de anti-semitism pentru că nu i-a semnat decretul de numire în funcțiile de ministru al Dezvoltării și vicepremier în Guvernul României. Ilan Laufer a susținut că președintele României ar fi luat decizia din cauza faptului că el este evreu. Klaus Iohannis nu și-a motivat decizia până în acest moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.