Consilierii municipali din Arad au purtat măşti şi mănuşi de protecţie, vineri, la şedinţa Consiliului Local Municipal care a avut loc vineri, ei fiind întâmpinaţi de către funcţionarii Primăriei şi cu dezinfectanţi pentru mâini.

În mod excepţional, presa şi invitaţii la şedinţă au stat în balcoanele interioare ale Sălii Regele Ferdinand din Palatul Administrativ, locul desfăşurării şedinţelor, pentru a exista suficient loc în sală pentru aranjarea specială a meselor, astfel încât să existe o distanţă de cel puţin doi metri între consilieri.

„Dată fiind situaţia cu acest coronavirus, am lăsat spaţii mai mari între consilieri, iar directorii sunt la balcon, îi chemăm în sală doar dacă este cazul. Mulţumesc şi presei pentru înţelegere, sunt şi jurnaliştii în balcon, ne privesc de sus”, i-a informat primarul, Călin Bibarţ, pe consilieri, înainte de începerea dezbaterilor.

Şedinţa a durat aproximativ o oră, fiind dezbătute aproape 30 de proiecte aflate pe ordinea de zi. Între altele, consilierii au aprobat indexarea, pe baza ratei inflaţiei, a impozitelor şi taxelor locale, precum şi a limitelor amenzilor care se fac venit la bugetul local în anul fiscal 2021. Referitor la acest proiect, primarul a declarat că prevederile legale impun ca în fiecare an să aibă loc indexarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul fiscal următor. „Nu vorbim, aşadar, despre taxele şi impozitele locale aflate în plată”, a precizat primarul Călin Bibarț.