Arad: Controale în județul Arad, în cadrul unei campanii care are loc în toată Uniunea Europeană. Ce au căutat polițiștii

Circa 50 de amenzi în valoare de aproape 16.000 lei au aplicat polițiștii din Arad, joi, în doar câteva ore, în cadrul unor controale care au loc la nivel european.

Publicată de Realitatea De Arad pe Joi, 14 martie 2019

Publicată de Realitatea De Arad pe Joi, 14 martie 2019

 

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „pe raza localității  Sebiș, s-a desfășurat o acțiune sub egida TISPOL, pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate. Această acțiune se desfășoară în intervalul 11-17 Martie la nivelul statelor membre ale UE , la nivel național fiind coordonată de Directia Rutiera din cadrul IGPR”.

„În urma activităților desfășurate, au fost controlate 120 de autovehicule, fiind legitimate 167 de persoane. Au fost reținute 2 permise de conducere pentru depășire neregulamentară. Au fost aplicate 49 sancțiuni contravenționale in valoare de 15.490 de lei, fiind constatată și o infracțiune de conducere fără permis. 11 sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa centurii de siguranță, 2 pentru utilizarea telefonului mobil, 2 pietoni sancționați pentru traversare neregulamentară (loc nepermis), iar celelalte pentru alte abateri de la dispozițiile OUG 195/2002”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Polițiștii atenționează că asemenea controale vor continua.

Sursa foto-video: Inspectoratul de Poliție Județean Arad