Arad: Controalele Poliției din Arad înainte de Paște: zeci de amenzi, bunuri și bani confiscați

Câteva zeci decontroale soldate cu zeci de amenzi și bunuri confiscat, inclusiv bani care nu au putut fi justificați. Acestea sunt rezultate controalelor Poliția, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Agricolă le-au efectuat în Arad pentru verificarea legalității comercialiării produselor din carne, în contextul Sărbătorilor Pascale și de 1 Mai.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „au fost controlate 60 de societăți comerciale și 15 persoane fizice cu răspundere juridică, fiind verificate documentele de proveniență ale cărnii și produselor din carne precum și legalitatea tranzacțiilor efectuate”.

Polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 152.500 de lei, pentru faptele de comerț și pentru obligația agenților comerciali de a utiliza case de marcat electronice fiscale.

Au fost indisponibilizate produse din carne în valoare de 2.867 de lei, produse nealimentare în valoare de 22.800 de lei, 3.235 țigarete netimbrate și suma de 1.571 de lei, care nu a putut fi justificată prin bonurile de casă.

Acțiunile s-au desfășurat simultan în toată țara și au avut ca scop respectarea normelor legale privind faptele de comerț.