Arad: Convoi nou de români, la intrarea în țară. Cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România au crescut, din nou, foarte mult

Intrarea în România prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 s-a aglomerat din nou în ultimele ore, după ce românilor care au ajuns la granița cu Austria li s-a permis să tranziteze Ungaria.

În acest moment se așteaptă 120 de minute.

Chiardacă joi seara la Nădlac 2, pe intrarea în țară s-a revenit la timpi de așteptare de 10 minute, vineri dimineața timpii au crescut la foarte mult., dupăce un nou convoi format în special din români a tranzitat în cursul nopții Ungaria.

„Aproximativ 4.800 de persoane cu 2.700 de mijloace de transport au intrat în România prin Nădlac II, în ultimele 24 de ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

Acest lucru înseamnă că de la deschiderea culoarului verde pentru traversarea Ungariei au ajuns în ţară peste 17.000 de persoane dintre cele care fuseseră blocate în Austria. Este vorba în special de români, dar de cetățeni din Republica Moldova sau Bulgaria.
Medicii DSP continuă efectuarea triajului epidemiologic la intrarea în ţară. Oamenii sunt trimiși în județele de domiciliu. Cei care vin din aşa-numitele zone galbene merg în autoizolare , iar cei din zonele roşii sunt trimişi în centrele de carantină.

În judeţul Arad, vineri dimineaţă se aflau în carantină 137 de persoane, iar în izolare la domiciliu, 665 persoane.