Arad: Copaci tăiați ilegal din pădurile de pe Valea Mureșului

Un bărbatde 27 de ani din localitatea Căpâlnaș, județul Arad, este cercetat după ce a fost prins decătre jandarmi în timp ce tăia ilegal mai mulți copaci dintr-o pădure, cauzând un prejudiciu de circa 19.000 lei.

Publicată de Realitatea De Arad pe Vineri, 22 martie 2019

Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu, „în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Săvîrșin, a depistat un bărbat care a tăiat ilegal mai mulţi arbori, dintr-o zonă apropiată localității Valea Mare, pe care i-a încărcat într-o remorcă cu intenția de a-i transporta la domiciliu”.

„În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că bărbatul cu vârsta de 27 de ani, cu domiciliul în localitatea Căpîlnaș, s-a deplasat în zona împădurită de la marginea localității Valea Mare, unde a tăiat mai mulți arbori, din specia salcie, nemarcați de lucrătorii silvici, de pe un teren care nu-i aparţine, cu intenţia de a-i transporta la domiciliu. La fața locului a fost solicitat un reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Valea Mare, iar în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat un volum de 44 metri cubi de arbori tăiați, în valoare de 18.865 lei”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu.

Materialul lemnos a fost predat în custodie Ocolului Silvic Valea Mare, iar jandarmii și polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto-video: Jandarmeria Arad