Arad: Corala Catedaralei Arhiepiscopale din Arad, în Catedrala Patriahală din București

Corala Catedaralei Arhiepiscopale din Arad, dirijată decătre Diaconul Laviniu Morariu, a oferit, duminică, răspunsurile liturgice la Catedrala Patriahală din București, anunță site-ul Arhiepiscopiei Arad, episcopiaaradului.ro.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal. Din soborul slujitor a făcut parte şi administratorul şi eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale ,,Sfânta Treime” din Arad, preotul Simion Mladin, care a fost delegat de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, să însoţească grupul de corişti la Bucureşti.

Corul Catedralei Arhiepiscopale ,,Sfânta Treime” din Arad a fost înfiinţat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la 23 martie 2009 şi este dirijat de către Diac. Laviniu Morariu.

Corul are în componenţa sa 35 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani.

Corul, înființat în 2009

La 28 noiembrie 2009, corul nou înfiinţat a dat răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie săvârşită în Catedrala eparhială de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, dimpreună cu un ales sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod, cu prilejul ridicării Eparhiei Aradului la rang de Arhiepiscopie, şi a chiriarhului ei la rang de arhiepiscop.

Corul Catedralei a desfăşurat şi o bogată activitate misionară în diverse biserici şi mănăstiri din eparhie şi întreaga ţară.

Corul interpretează lucrările muzicale a peste 40 de compozitori, cel mai des interpretaţi fiind Nicolae Lungu şi Gavriil Musicescu. Repertoriul este alcătuit din: pricesne, oratorii, tropare, condace, cântări speciale şi colinde.

Cu prilejul aniversării a 5 ani de activitate, în semn de apreciere, Arhiepiscopul Aradului le-a acordat Diploma de merit, iar Arhiepiscopia Timişoarei, cu prilejul concertului de colinde susţinut în Catedrala Mitropolitană, i-a acordat, la fel, Diplomă de merit.

Sursa foto-text: episcopiaaradului.ro