Arad: Cresc timpii de așteptare la trecerea din România în Ungaria

Circulația prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, este foarte intens, duminică, când la prânz, în cazul mașinilor mici, se aşteptă 60 de minute pentru controlul documentelor la ieşirea din ţară, deşi numărul arterelor de control a fost dublat.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, controlul se face pe 7 căi de ieșire din țară, în condițiile în care, în mod obişnuit, controlul se face pe trei-patru artere, iar timpul de aşteptare este de 15-20 de minute.

În condiţiile în care este sărbătoare şi vremea este foarte bună, mulţi români au ales să petrecă duminica la ştranduri din Ungaria, motiv pentru care valorile de trafic sunt ridicate.
Poliția de frontieră recomandă şoferilor să consulte aplicaţia de trafic online de pe site-ul Poliţiei de Frontieră care indică timpii de aşteptare şi punctele prin care se poate ieşi din ţară fără a se aştepta mult timp pentru control.

Conform aplicaţiei indicate, la Vărşand se aşteaptă aproximativ 30 de minute, iar controlul se face pe trei artere. La Nădlac I (DN 7) şi Turnu, traficul se află în valori normale şi timpii de aşteptare nu depăşesc 20 de minute.