Arad: Cum a încercat să iasă din România un bărbat care avea de mers la pușcărie

2 bărbați, printre care și un cetățean român, sunt cercetați dupăce au fost descoperiți decătre polițiștii de fromntieră de pe autostrada Nădlac-Arad că încercau să iasă din România folosind documentele de identitate ale altor persoane.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, un cetățean român de 24 de ani, care călătorea ca pasager într-un microbuz, s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autoritățile din România care însă nu îi aparținea. Ca urmare a verificărilor, s-a stabilit că bărbatul are emise pe numele lui un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea de către Judecătoria Braşov.

Câteva ore mai târziu, la acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, un cetățean din Siria, care circula ca pasager într-un autocar. Bărbatul a prezentat la control o carte de identitate, eliberată de autoritățile din Suedia, care nu îi aparținea.

Bărbatul din Siria a recurs la această metodă deorece dorea ca ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor 2 bărbați pe care îi cercetează pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în aceste cazuri.