Arad: Cum arată cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, de pe autostrada Nădlac-Arad, după ce Ungaria și-a închis frontierele complet

Circulația mașinilor mici și a autocarelor a scăzut foarte mult prin punctele de trecere a frontierei din vestul țării, dupăce Ungaria și-a închis marți, cu începere de la ora 01:00 toate frontierele complet. Singurele care circulă în mod continuu sunt TIR-urile, care sunt exceptate de la interdicția instituită de Ungaria.

ARADCU 00 FRONTIERA NADLAC MA17MART COMPLET

Arad: Cum arată cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, de pe autostrada Nădlac-Arad, după ce Ungaria și-a închis frontierele completCirculația mașinilor mici și a autocarelor a scăzut foarte mult prin punctele de trecere a frontierei din vestul țării, dupăce Ungaria și-a închis marți, cu începere de la ora 01:00 toate frontierele complet. Singurele care circulă în mod continuu sunt TIR-urile, care sunt exceptate de la interdicția instituită de Ungaria.https://realitateadearad.net/index.php/2020/03/17/arad-cum-arata-cel-mai-mare-punct-rutier-de-trecere-a-frontierei-din-romania-de-pe-autostrada-nadlac-arad-dupa-ce-ungaria-si-a-inchis-frontierele-complet/#arad #autostraddă VN2 Vama nădlac 2 Realitatea TV Stiri #coronavirus #realitatea

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 17 martie 2020

Imaginile filmate marți arată o frontieră mult mai liniștită, comparativ cu o zi înainte când mii de oameni au așteptat ore în șir ca să intre în România, trecând prin triajul epidemiologic impus de măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus COVID-19.

„Da, ne-au trimis azi-noapte o informare, pentru noi, în care ne informează că Ungaria şi-a închis frontierele, pe o perioadă de 30 de zile, cu precizări privind traficul de călători, pe rutier, pe feroviar, transportul de marfă pe care nu-l afectează. E vorba de persoanele cetăţeni străini pe care nu-i lasă să intre în ţară, decât pe conaţionalii lor”, a declarat şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, Marin Bondar.

Într-o scurtă notă semnată de şeful Căpităniei judeţene de poliţie Hajdu Bihar, împuternicit de frontieră pe sectorul 2 ungar, general Gyurosovics Jozsef, se arată că începând cu 17 martie, Ungaria îşi închide frontierele, având în vedere dispoziţiile Ordonanţei de guvern 46/2020. În ceea ce priveşte traficul de călători, cu mici excepţii, se permite intrarea în Ungaria numai cetăţenilor maghiari. Traficul de automarfare, cu mici restricţii, se derulează nestingherit.

În raza de acţiune a ITPF Oradea, autocamioanele cu marfă circulă doar prin punctele mari de trecere a frontierei pe la Borş, Nădlac şi Vărşand.

„Mai apare aşa, din când în când, câte o maşină care vine din Ungaria sau de prin Germania, Franţa sau Austria, care au mai rămas de ieri pe teritoriul ungar. Şi mai apare – dacă e una la jumătate de oră – câte o maşină din Ungaria, pentru că ei au blocat acum şi frontiera cu Austria. Nu mai circulă lumea şi e bine să înţeleagă că este necesar să se protejeze fiind o situaţie atât de dificilă”, a mai declarat şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, Marin Bondar.