Numărarea voturilor pentru referendumul pentru modificarea Constituției s-a încheiat în județul Arad, luni, în jurul orei 6, dupăce primele secții de votare au ajuns la sediul Biroului Electoral Județean duminică încă din jurul orei 21.30.

Conform datelor prezentate luni dimineață de către președintele Biroului Electoral Județean (BEJ) Arad, judecător Cosmin Branc, după numărarea tuturor voturilor s-a constatat că în județ au participat la referendum 83.143 de persoane.

Au existat 77.962 de voturi cu „da”, 4.018 voturi cu „nu” și 1.153 de voturi nule.

94,92 la sută au votat cu „da” și 4,89 la sută  cu „nu”.

Au fost anulate doar buletinele care nu cuprindeau voința alegătorului în mod clar, adică fie erau ștampilate în mai multe locuri, fie nu aveau nicio ștampilă.

În schimb, au fost luate în calcul inclusiv buletinele cu mesaje scrise de alegători, indiferent de conținutul acestora, dacă intenția de vot a fost clar exprimată, adică era o ștampilă pusă clar în chenarul cu da sau nu.

Nu au existat întâmpinări sau contestații.
Cele mai recente date arată că în județ au fost înscrise în listele permanente electorale 389.806 persoane.

În aceste condiții, prezența la vot în Arad, calculată la finalul încheierii documentelor este de 21,32 la sută, peste media de la nivel național.

915 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri au asigurat paza la referendumul pentru modificarea Constituției, care conform președintelui BEJ, judecător Cosmin Branc, s-a încheiat fără incidente.