Unul dintrecei 2 șefi ai unei cunoscute companii de construcții din Arad a fost trimis în judecată decătre procurorii DNA Oradea pentru dare de mită în formă continuată.

Conform procurorilor DNA Oradea, VIRGIL SORIN HENŢ este acuzat că în perioada mai 2010 – octombrie 2012, în mod repetat, i-a remis lui Vasile Ofimiaş, persoană cu funcţie de conducere din cadrul Administraţiei Naţionale ‘Apele Române’, un teren în suprafaţă de 8.800 mp ( în valoare de 82.000 lei) şi, prin intermediul unei firme paravan, suma totală de 2.361.314 lei.

Omul de afaceri din Arad a dat terenul și banii pentru ca, funcţionarul public, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, să: să supravegheze, să urgenteze şi să avizeze întocmirea documentaţiilor necesare fundamentării proiectului unei hotărâri de guvern, prin care să se aprobe alocarea sumelor de bani necesare finanţării lucrărilor de consolidare şi reprofilare a râului Timiş în anul 2010 și să-l informeze despre nivelul alocărilor financiare şi stadiul în care se află acestea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare.

Procurorii au ajuns la omul de afaceri din Arad, dupăce au instrumentat un dosar mai amplu care îl viza pe Vasile Ofimiaş, care deținea o funcţie de conducere din cadrul Administraţiei Naţionale ‘Apele Române’. Șeful de la ape a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi spălare de bai, alături de alte persoane în 28 decembrie 2017.

Procurorii mai menționează însă că și omul de afaceri Virgil Sorin Henţ a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie tot pentru comiterea unei infracţiuni de dare de mită în data 30 iunie 2016.