Cursurile școlilor gimnaziale Caius Iacob și Regina Maria din cartierul Micălaca au fost suspendate pentru ziua de vineri, 23 noiembrie, dupăce lucrările la proiectul de regenerare urbană au dus la sistarea în cartier a apei calde și energiei termice furnizate decătre CET.

Centrala a oprit căldura încă de joi dimineață, dar în cele 2 școli temperaturile s-au mai păstrat acceptabile încă 2-3 ore. Din această cauză unele clase mai mici au avut ore astăzi doar până la ora 12, iar programul de tip afterschool a fost suspnedat pentru joi după masă.

În aceste condiții, conducerile celor 2 școli au decis ca vineri, 23 noiembrie, profesorii să desfășoare activitate metodică în școli, iar elevii să nu mai meargă la școală. Cursurile vor fi recuperate după un program stabilit decătre conducerile școlilor.

Conform conducerii Inspectoratului Școlar Arad, în cele 2 școli învață circa 1.200 de elevi de la clasa 0 până la clasa a8a.

Conform autorităților locale, căldura și apa caldă din sistemul centralizat al municipiului ar trebui să fie reluate vineri, 23 noiembrie, cu începere de la ora 19.