Arad: De ziua lor, copiii pot vizita gratuit o expoziţie de trenuleţe cu un circuit de 350 de metri

Copiii pot vizita gratuit, de 1 Iunie, o expoziţie interactivă de trenuleţe organizată la Sala Polivalentă din Arad, la care participă peste 20 de colecţionari de machete feroviare din România, Ungaria şi Austria, care au pregătit un circuit lung de 350 de metri de cale ferată, fiind reconstituie trasee cu peisaje, clădiri, staţii pentru călători, sate, oameni, animale, poduri, tuneluri şi alte elemente de infrastructură.

Expoziţia „Călătorie cu trenul la Arad” are loc în perioada 1 – 4 iunie, însă doar de ziua lor copiii vor putea să o viziteze gratuit, în celelalte zile biletul de intrare achiziţionat putând fi folosit, de oricine, şi pentru vizitarea Muzeului de Artă.

Conform reprezentanţilor Complexului Muzeal Arad – organizatorul principal al evenimentului, circuitul amenajat de colecţionari este de două ori mai mare decât la expoziţia de anul trecut organizată tot de 1 Iunie.

„Deoarece expoziţia dedicată istoriei feroviare şi machetelor de trenuri, organizată anul trecut de către Complexul Muzeal Arad, a avut succes deosebit în rândul copiilor, propunem publicului nostru o nouă expoziţie prin care să sărbătorim Ziua Copilului. Expoziţia interactivă va aduce la Arad peste 20 de colecţionari din România, Ungaria şi Austria şi va prezenta un circuit care însumează 350 de metri linii cale ferată, dublu faţă de expoziţia de anul trecut”, a declarat Bogdan Blaga, directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad.

Vizitatorii vor descoperi dezvoltarea transportului feroviar din 1835 până în zilele noastre, de la locomotivele cu aburi la trenurile de mare viteză. Vor putea fi admirate nu doar piese din colecţiile private, ci şi din colecţiile muzeului arădean, cum sunt machetele unor garnituri de trenuri, uniforme ale lucrătorilor de la căile ferate sau diverse echipamente şi accesorii.

În prima zi, de 1 Iunie, expoziţia este deschisă de la ora 15, iar în următoarele trei zile este deschisă de la ora 10. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru pensionari. Copiii au acces liber de 1 Iunie, iar în zilele următoare biletul pentru ei costă 2 lei. Pentru grupurile organizate de preşcolari, elevi şi studenţi, preţul biletului este de 1 leu. 

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.